OKA Teknik Desteği ile Kadın Üyelerimize Yönelik Kooperatifçilik Eğitimi

28 Kasım 2019 14:16 Samsun Turizmciler Derneği 1317

Samsun Turizmciler Derneği tarafından düzenlenen, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen Kadın Kooperatifçiliği Eğitimleri 4-13 Aralık 2019 tarihleri arasında Derneğimiz Eğitim Salonunda gerçekleştirilecektir.

Samsun'da yaşayan derneğimiz üyesi kadınların bireysel olarak ürettikleri ürünlerin ve becerilerinin katma değere dönüşümünün sağlanması amacıyla Samsun Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin kurulmasına temel oluşturacak 9 günlük eğitim programı 4 – 13 Aralık 2019 tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştirilecektir.

Başvuru için: https://forms.gle/As25DNdtr8UQuXx28 adresinde yer alan formu doldurmak gerekmektedir.

Samsun Turizmciler Derneği tarafından düzenlenen, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)  2019 YılıTeknik Destek Programı kapsamında desteklenen Kadın Kooperatifçiliği Eğitimlerine derneğimiz üyesi 20 kadının katılımı sağlanacaktır.

Kadın Kooperatifçiliği Eğitimine başvuru yapacak kadın üyelerimizin aşağıda yazılı olan özeliklerden en az birini taşıması beklenmektedir :

• Yerel, yöresel, sanatsal, teknik ya da özgün sayılabilecek bir ya da birden fazla ürünün tasarımı, geliştirilmesi ya da üretimi üzerine çalışmış ve beceri sahibi olmuş olmak
  • Kooperatif girişimcisi olmak istemek,
  • Kadınlar için değer yaratan bir sivil toplum kuruluşu (dernek ya da vakıf) çalışanı ya da yöneticisi olmak,
  • Kooperatifçilik konusunda sosyal girişimci olmak, kooperatifçilik konusunda gönüllü çalışmak istemek
  • Tasarım odaklı düşünce yapısına sahip ticarileşebilir bir ürün ya da hizmete ilişkin iş fikrine sahip olmak
  • 9 gün sürecek kapsamlı bir eğitim programına vakit ayırabilecek yukarıdaki özelliklerden en az birine sahip olmak,

Eğitim programı içeriği :

Eğitim Günü

Eğitim Konuları

Kooperatifçilik, Kadın Kooperatiflerinin Yapısı ve Ortaklık Kültürü

8

Dünyadan ve Türkiye’den İyi Uygulamalar ve Sürdürülebilir Kadın Kooperatifi Örnekleri

Kadın Kooperatiflerinde İş Döngüsü

8

Kooperatifçilik Bünyesinde Girişim Kültürü ve Samsun Özelinde İnovatif Ürün Tasarlama,

5. Gün

Ürün Envanteri Oluşturma ve Yaratıcılık Çalışmaları

8

Kooperatif Ürünleri için Üretim Yönetimi, Etkili Pazarlama, Dijitalleşme,  Etkili Satış Teknikleri ve Değer Yaratan Uygulamalar

Katılımcılar için Grup Çalışması ve Kendini Tanıma Egzersizleri

Kooperatif Bünyesinde Finans Yönetimi, Bireysel Beklentilerin Karşılanması

Kooperatif Yönetimi ve Sürdürülebilirlik

Eğitim sonu kazanımları :

Kadınların kooperatifçilik ve ortaklık kültürü hakkında bilgi düzeyinin artırılması sağlanacaktır.

Sürdürülebilir kadın kooperatifleri hakkında iyi uygulama örnekleri katılımcılarla paylaşılmış olacaktır.

Kooperatif işleyişi, ürün tasarım ve envanter çalışmaları, pazarlama yöntemleri ve finansal yönetim konusunda katılımcıların bilgileri artırılacaktır.

Eğitim sonrasında kadınların birlikte kooperatif kurma ve yönetme konusunda beceri ve istek düzeylerinin yeterli seviyeye gelmesi beklenmektedir.

Bir kadın kooperatifinin kurulmasına öncülük edecek bir gönüllü grubu eğitilmiş olacaktır.

Samsun’da örnek model sayılabilecek bir kadın kooperatifi kuruluşu için sağlam temeller atılmış ve kooperatif üyeliği için katılımcıları içerisine alan bir alt yapı oluşturulmuş olacaktır.

Kadın Kooperatifçiliği konusunda ülkemizin farklı bölgelerinde de uygulanabilecek, farkındalığına gerek duyulan etkili, örnek bir eğitim programı elde edilmiş olacaktır.

Eğitim ücretsizdir ve eğitim sonunda katılımcılara katılım belgeleri verilecektir.

İlk Yorumlayan Siz Olun!

YENİ GALERİLER

Samsun Turizmciler Derneği

Samsun Turizmciler Derneği'ne ait kurumsal bilgilerin, proje, çalışmalar ve etkinliklerin yer aldığı kurumsal web sitesi.

Samsun Turizmciler Derneği

19 Mayıs Mahallesi Gazi Caddesi No:89 D:4
55020 İlkadım / samsun

Dernek Yazılımı: Medya İnternet™ - Dernek Sitesi Kulga © Tüm Hakları Saklıdır.